Fortsätt använda Google Analytics utan att skicka känsliga uppgifter i klartext

Den 3 juli 2023 gjorde IMY uttalandet att flera svenska företag måste sluta använda Google Analytics. Det anmärks på att bolagen skickar känsliga uppgifter i klartext till Google, exempelvis IP-adresser. Sedan dess har ett nytt samarbetsavtal mellan USA och EU tillkommit.

De överföringar som IMY ansåg vara olagliga blir i och med detta samarbetsavtal nu lagliga. Dock kvarstår huvudproblemet, nämligen att Amerikanska bolag som Google är skyldiga att, enligt amerikansk lag, förse den amerikanska regeringen med personuppgifter. 

Max Schrems och organisationen NOYB, planerar att bestrida samarbetsavtalet mellan EU och USA. Det är alltså troligt att överföringarna snart är olagliga igen.

Hur hindrar jag data från att skickas i klartext till Google?

Att hindra data från att skickas i klartext gör du lättast via en så kallad Reverse Proxy-lösning. Det låter mer krångligt än vad det är.

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att fortsätta använda Google Analytics har vi under en längre tid utvecklat just en sådan tjänst.
Vi kallar den för Filterly

Vad är Filterly?

Filterly är en 100 % EU-baserad reverse proxy-lösning som gör det enkelt för dig att fullt ut kontrollera vilka data du skickar till Google via Google Analytics. Med hjälp av Filterly kan du fortsätta använda Google Analytics utan att skicka känsliga uppgifter i klartext till Google. I de allra flesta fall är det enkelt att komma igång. Läs vidare eller kontakta oss så kan vi undersöka ditt specifika fall.

Hur mycket kostar Filterly?

Engångskostnader

Den första delen, riskbedömning, planering och implementering kostar från 10 000 SEK per webbplats, beroende på komplexiteten i uppsättningen.

Löpande månadskostnad

Den löpande kostnaden baseras på hur mycket din webbplats belastar servern. I korthet handlar det om antalet besökare och deras interaktioner på din webbplats (vi undersöker det åt dig innan vi ger förslag på paket).

I de flesta fall handlar det om en kostnad mellan 1 500 och 3 000 SEK per månad.

Låter det intressant?

Kontakta Jacob Pihl
0706-53 88 40
jacob@garfield.se

Filterly logo

Vi finns ett samtal bort